NK 2019


Evenementgegevens

  • Datum:

Locatie
In de prachtige omgeving van Papendal bij Arnhem wordt op zaterdag 28 september het Nederlands Kampioenschap Armworstelen 2019 gehouden. Als vriend van de Facebookpagina van de Nederlandse Armworstelbond ben jij meer dan welkom om mee te dingen of als toeschouwer het spektakel te volgen.

Met deze topsportlocatie en nieuwe opzet willen we het armworstelen in Nederland verder professionaliseren, daarom rekenen we ook op jullie massale komst!

Klassen en prijzen
Er zijn meerdere klassen:
– de Seniorenklasse, van 18 tot/met 40 jaar
– de Masterklasse, van 41 tot/met 50 jaar
– de Grandmasters, boven de 50 jaar
– de Overall klasse, zonder leeftijds- of gewichtslimiet. De fel begeerde NLAB Wisselbeker is hierbij de inzet.
– de Damesklasse, en als noviteit:
– de Studentencup, speciaal voor alle (part-time) studenten die in Nederland studeren en hun krachten onderling willen meten

Gewichtsindelingen
De gewichtsindelingen worden nog bekend gemaakt. We houden in eerste instantie de EAF/WAF indeling aan. Hierover verderop meer.

Referee-seminar
Wil jij in de toekomst ook als (assistent-)scheidsrechter optreden bij armworstelwedstrijden, volg dan op zaterdagochtend 28/9 het Referee-seminar door David Shead. David is hoofdscheidsrechter bij vele internationale toernooien en heeft verder onder meer de functie als Director of Referee Training bij de EAF.
Hij is gecommitteerd om de Nederlandse Armworstelgemeenschap verder te helpen op dit gebied en geeft daarvoor een speciaal Referee-seminar.

Iedereen met deze ambitie kan tegen een redelijke vergoeding meedoen. David mag examens afnemen, dus je kan na goed gevolg met een Referee-diploma naar huis! Een beperkte huiswerk opdracht hoort tot de examenstof.

Tijdens het NK zelf zullen onder David’s leiding de referees van het toernooi zorgen voor een fair en vlot wedstrijdverloop.

Voorlopig programma
Zo ziet het programma er voorlopig uit:
– 09.00 uur: seminar door de Britse hoofdscheidsrechter David Shead
– 11.00 uur: start inwegen
– 13.00 uur: start competitie
– 18:00 uur: prijsuitreiking

Vraag familie, vrienden, buren en wie ook maar interesse heeft, mee naar dit mooie evenement. Zij kunnen genieten van de faciliteiten die Papendal en de omgeving biedt, zoals het Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo, maar ze kunnen natuurlijk ook gewoon blijven kijken en aanmoedigen.

BOEK EN BETAAL ALVAST VOOR JE DEELNAME EN JE KRIJGT KORTING!

Er is een speciale Early Bird korting voor vroegboekers (voor 1 aug a.s.). Voor NLAB is het van belang om zoveel mogelijk duidelijk te krijgen wie er mee gaat doen, zodat de gewichtsklassen snel kunnen worden bepaald. Daarom geven we een extra korting op de bijdrage voor deelnemers – gezin en bekenden kunnen dan ook nog gratis mee!

Bijdragen
De bijdragen aan het toernooi zijn als volgt:
– Reguliere deelnemer: € 50, met beide armen € 55. Je mag voor dat bedrag in twee klassen uitkomen.
– Reguliere deelnemer met Early Bird-korting: € 35 respectievelijk € 40, twee klassen.
– Studenten: € 10 respectievelijk € 15.
Studenten die zich eerder op hebben gegeven bij een Clinic kunnen gratis naar binnen.
– Toeschouwers € 2,50 pp. Bij Early Bird registratie van een deelnemer kunnen de meereizende toeschouwers gratis naar binnen, evenals studententoeschouwers.
– Referee Seminar van David Shead: € 25 pp.

De Early Bird korting geldt bij betaling voor 1 augustus 2019.

GRAAG TOT ZIENS BIJ HET NK Armworstelen 2019 ‘Op Papendal’

https://papendal.nl/

—–
FAQ
Hoe geef ik aan dat ik wil komen als deelnemer?
Er volgt binnenkort een Messenger-bericht aan iedere individuele NLAB groep-deelnemer. In een reactie hierop kan je aangeven dat je als deelnemer mee wil dingen op het NK.
Na een paar persoonlijke gegevens en de vraag of je gebruik wil maken van de Early Bird-korting, krijg je een bevestiging van je deelname.
Indien je kiest voor de korting ontvang je de bankgegevens om het bedrag over te maken. Doe dat voor 1 augustus en je bent verzekerd van je Early Bird-korting.
Als je kiest om aan de deur te betalen kan dat ook, maar dan is de prijs wel hoger en de toeschouwers komen niet gratis naar binnen.

Wat als ik niet met Facebook werk?
Mochten er deelnemers zijn die niet op Facebook Messenger zijn aangesloten of dat medium liever niet gebruiken, stuur dan een mail naar secretaris@nlab-dawa.nl. Je ontvangt dan de boodschap en bevestiging per email.

Hoe betaal ik de Early Bird bijdrage?
Dit kan door te reageren op de persoonlijke boodschap via Messenger of email dat je gebruik wil maken van de korting. Je ontvangt dan de betaalgegevens.

Wat zijn de faciliteiten en attracties ‘Op Papendal’?
Papendal is een Olympische topsportlocatie en omvat verschillende terreinen waar je van alles kan doen. In de buurt liggen verder een openluchtmuseum en de grote dierentuin Burgers’ Zoo. Zie ook https://papendal.nl/hotel/omgeving/

Kan ik ook slapen in de buurt (met mijn gezin)?
Ja, het is wel zaak nu al te boeken voor een overnachting. Helaas is het Hotel Papendal al volgeboekt van 27 op 28 september.
Op dit moment (25 juni) zijn er nog wel kamers beschikbaar voor 28 op 29 september, voor degenen die van zaterdag op zondag willen verblijven. De kamers zijn 1 of 2 persoons, tegen een normaal tarief – het hotel beschikt onder meer over een wellnes-spa.

Wat zijn de voorwaarden om mee te doen met het Referee Seminar van David Shead?
Allereerst moet je aangeven dat je in principe belangstelling hebt om mee te doen met het seminar. Dit kan in reactie op het persoonlijk bericht.
Dan volgt een instructie en de huiswerkopdracht. Dit omvat een aantal documenten in het Engels (de hoofdtaal van Armworstelen) die uitleggen wat de taken zijn van de referee en welke situaties er zoal kunnen optreden. Mocht je na lezing van dat materiaal van mening zijn dat referee-zijn helemaal iets voor jou is, dan kan je dat aangeven in een tweede vraag die we gaan stellen in de tussenliggende periode.
Dan kan je ook de bijdrage voldoen die we vragen voor deelname aan het seminar.
Indien het seminar met goed gevolg is afgerond krijg je een diploma en mag je jezelf (assistent-) referee noemen. En, dames, schrijf vooral in. Dit is bij uitstek een uitdagende taak in onze sport waar jullie in excelleren!

/ door

Post Author: Herman