Nederland was vertegenwoordigd op het WK in Roemenië

Het Wereldkampioenschap in Constanta, Roemenië was een mooi toernooi! Drie van onze leden vertegenwoordigden Nederland op dit hoogste niveau: Harrie Maas, Boris Yeutukhovich en Herman Feberwee.

Harrie kwam uit in de klasse van de masters tot 70 kg. Dit bleek een zware klasse met meerdere voormalige kampioenen, die doorgestroomd waren vanuit de seniorenklasse. Hoewel Harrie heel goed partij bood heeft hij toch het onderspit gedolven.

Boris wist zich in de zeer zware klasse van masters tot 100 kg goed te manifesteren. Wereldtoppers zoals Ion Ioncescu zijn naar deze klasse doorgeschoven vanuit de senioren. Het was Ion die uiteindelijk links- en rechtshandig de eerste plaats bereikte. In dit geweld is Boris verdienstelijk met links zesde geworden en met rechts vijfde. Zijn winstpartijen zie je in de video hieronder.

Herman werd zowel links- als rechtshandig tweede van de wereld, door Rusland, Griekenland en Litouwen te verslaan, alleen de Rus Aleksandr Koryakin was een maatje te groot, net als bij het EK in mei van dit jaar. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat deze klasse niet vergelijkbaar is met de taak die Harrie en Boris moesten volbrengen, doordat het aantal armworstelaars boven de 60 is teruggebracht tot een klein, select gezelschap. Maar ja, ze behoren natuurlijk wel tot de sterkste 60-jarigen in de armworstelwereld.

Post Author: Herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *