Het Coronavirus en de komende toernooien

Beste mensen,

Niemand ontgaat de situatie rond de verspreiding van het Coronavirus (of officieel COVID-19) in Nederland en daarbuiten. Dit bericht geeft een update van de impact op de komende armworsteltoernooien en de maatregelen die zijn genomen vanwege de verspreiding.

EK 2020

Vanuit het hoofdkwartier van de Europese Armworstelfederatie kregen we vandaag het bericht dat men het Europees kampioenschap dit jaar (16 mei t/m 24 mei in Hongarije) volgens plan laat doorgaan. Deelnemers en supporters van het EK kunnen hier van uitgaan en hun voorbereidingen treffen. Zie onderaan dit bericht de tekst van de mededeling.

NK 2020

Het NK is zoals bekend op 4 april. De registratie is opengesteld en een aantal deelnemers die dit jaar voor het eerst mee wil doen heeft zich al opgegeven en betaald. Daarnaast hebben (bijna) alle deelnemers uit 2019 een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Omdat wij – anders dan de Europese Federatie- er niet gerust op zijn dat er helemaal geen impact zal ontstaan door COVID-19, zijn de volgende besluiten genomen:

A. De vroegboek periode is verlengd tot de toernooidatum. Dit betekent dat niemand zich gedwongen hoeft te voelen om vóór 4 maart nog snel te betalen omdat de prijs omhoog gaat, want die blijft gelijk.

B. Omdat we de betalingen tot nu toe ook gebruiken om de registratie af te ronden en op die manier weten hoeveel mensen er komen en in welke klasse, vragen we jullie wel om in plaats daarvan zo snel mogelijk een bevestiging te sturen naar president@nlab-dawa.nl. De bevestiging is om aan te geven dat je van plan bent om mee te doen.

C. Uiterlijk vóór de laatste week voor 4 april wordt de finale beslissing genomen over het NK2020 – we gaan er nu van uit dat alles gewoon doorgaat. Na die beslissing is er nog een week om de registratie af te ronden. We vragen je -als je daadwerkelijk meedoet- dan ook om in die week de betaling zo snel mogelijk te doen. Aan de deur registreren en betalen is dit jaar niet mogelijk.

Uiteraard – als onverhoopt het toernooi helemaal niet kan doorgaan, krijg je je al betaalde bijdrage terug.

Alvast veel succes met de voorbereidingen, hou jezelf en je omgeving gezond en we will keep you posted!
NLAB

Hieronder vindt je de tekst van de Europese Armwrestling Federatie (EAF) over het EK 2020 in Hongarije.

Dear Armwrestling friends,Dear EAF Members,With the coronavirus outbreak and the concern that the 2020 European Armwrestling & Para-Armwrestling Championships – which begin in just 2 months – are in jeopardy, European (EAF) and Hungarian Armwrestling Federation (HAF) as organizers announced that now there are no plans to postpone or cancel the upcoming championships.HAF assured that the preparations are on track continue to work as before, are aware of the situation, observe it carefully and are in close contact with and exchange with the authorities.EAF and HAF will keep monitoring the recommendations of Hungarian authorities and WHO (World Health Organization) concerning the spreading of the Corona virus.EAF

Post Author: Herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *