NLAB’S NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ARMWORSTELEN 2020 OP PAPENDAL IS UITGESTELD

ZATERDAG 4 APRIL ZAL ER GEEN NK ARMWORSTELEN WORDEN GEHOUDEN. HET TOERNOOI IS UITGESTELD.

We zijn in afwachting van de ontwikkelingen rond de verspreiding van het virus, maar verwachten niet binnen een paar maanden het evenement te kunnen laten doorgaan. Hou deze pagina dus in het oog!

*** REGISTRATIE GESLOTEN ***

Iedereen die zich heeft geregistreerd blijft dat ook en kan meedoen op de nog te plannen nieuwe datum. Iedereen die al heeft betaald is verzekerd van deelname. Mocht je een terugbetaling willen omdat je zelf andere plannen hebt, laat dat even weten aan president@nlab-dawa.nl.

De directe aanleiding voor het uitstellen is een oproep die ons gisteren bereikte van NOCNSF aan alle sportbonden, -clubs en -verenigingen om met onmiddellijke ingang alle sportwedstrijden te cancelen. Hoewel de maatregelen van het kabinet tot nu niet verder gaan dan 31 maart, heeft NOCNSF geen einddatum aan hun oproep verbonden. Dit is dan ook voor ons reden genoeg. Zie ook de tekst onderaan dit bericht.

Een paar weken geleden postten we al over de zorg over Corona en de impact op de komende armworsteltoernooien. Helaas is de hoop dat alles gewoon door kon gaan niet uitgekomen. Het uitstellen van het NK is een -in onze optiek- een klein offer aan de grotere zaak van zorgen voor de gezondheid van iedereen. Wat er gaat gebeuren met het EK en WK is vooralsnog niet duidelijk, maar uiteraard komen we daar op terug als er iets bekend wordt.

Blijf gezond en sterk!

NLAB

Het bericht van NOC*NSF:

Van: Gerard Dielessen
Aan: Directie staf dl-directiestaf@nocnsf.nl
Datum: 12 maart 2020 16:11
Onderwerp: Coronavirus en sport

Beste collega’s,
Opnieuw wend ik me tot jullie met een bericht over het coronavirus en sport.
Eerder deze week gaf ik aan dat de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op volgen en gaven wij u het advies om in Noord – Brabant alle evenementen – waaronder sportwedstrijden – tot en met komend weekend af te gelasten. Het was goed om te zien dat er in grote mate gevolg werd gegeven aan dit advies.
Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen.
In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was, nu voor heel Nederland geldt.
Vandaar dat wij u opnieuw, en nu voor heel Nederland met klem adviseren alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten.
Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen.

Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en u ook oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten. Met de CTO’s hebben we de afspraak dat zij voor de topsportselecties afgeschermde trainings-faciliteren realiseren.

Tot slot wil ik van deze plek opnieuw benadrukken dat deze ontwikkeling velen raakt in Nederland, niet in de laatste plaats de patiënten en hun naasten.
Ook is het goed dat we beseffen dat het zware tijden zijn voor vele dienstverleners in Nederland waar ook de sport vaak en intensief mee samen werkt.
Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Ik ben er van overtuigd dat adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet er op gericht zijn om de gevolgen van deze virusuitbraak zo veel als mogelijk is in te perken. NOCNSF ondersteunt deze doelstelling van harte. Voor de volledigheid: alle informatie vanuit NOCNSF aangaande dit onderwerp is te vinden op onze website

Met vriendelijke groet,
Gerard Dielessen, Directeur NOC*NSF

Post Author: Herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *