De supermatch komt terug!

Dutch Armwrestling Association NLAB-DAWA Tilweg 4, 7863 TK, GEES FB – facebook.com/groups/217242828380328 www.armworstelen.nl president@nlab-dawa.nl

Van: NLAB
Aan: alle armworstelaars
Datum: 20-9-2020

EVEN VOORSTELLEN – DE SUPERMATCH

De Supermatch.

Supermatches zijn bedoeld om twee armworstelaars tegen elkaar te laten strijden over zes wedstrijden (partijen) achter elkaar. De rustpauze tussen de wedstrijden bedraagt anderhalve minuut. Dit betekent dat naast pure kracht en techniek, ook uithoudingsvermogen en strategie een rol spelen. Dit geeft een compleet nieuwe dimensie aan het competitief armworstelen.

Wie kan mee doen?

In principe krijgt iedereen met enige armworstelervaring en voldoende ambitie de kans om mee te doen met een Supermatch. Nationaliteit, geslacht, leeftijd en/of gewicht zijn geen toelatings- of uitsluitingscriteria (je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn). Maar er moet natuurlijk een match mogelijk zijn die super-relevant en super-interessant is!

Daarom wordt door de organisatie een rating gegeven aan iedere deelnemer. Bij het samenstellen van de Supermatch wordt vooral gekeken naar de rating van alle mogelijke combinaties van deelnemers. Hierover verderop meer. Het direct ‘uitdagen’ van een tegenstander is daarmee niet meer mogelijk. Maar in overleg met de deelnemers worden eventuele voorkeuren voor tegenstanders wel meegenomen bij de samenstelling van de Supermatch, de zogenaamde match-up.

Deelnemen aan een Supermatch

Een Supermatch is een onderdeel van een Supermatch-event, een avond waar verschillende Supermatches achtereenvolgens worden gehouden.
Afhankelijk van de aantallen armworstelaars die mee willen doen, de mogelijkheden om die goed te matchen en de locatie in het land verwachten we ca. 5 Supermatches per event te houden. We zoeken daarom zo’n 12 tot 14 deelnemers (rekening houdend met eventuele last-minute uitvallers) voor we een Supermatch-event kunnen organiseren.

Je kan je opgeven voor een Supermatch door een mailtje aan president@nlab-dawa.nl, met daarin de volgende info:

Naam, adres en woonplaats
Man/Vrouw
Leeftijd
Aantal jaren ervaring met armworstelen (training en/of wedstrijden)
Huidig of Wedstrijdgewicht (als dat veel verschilt van je huidige gewicht)
Voorkeursarm voor de Supermatch (keuze: links/rechts/geen voorkeur)
Vervoersmogelijkheden
Eventuele avonden in de week die voor jou absoluut onmogelijk zijn om in te plannen

Eventuele zelf aangegeven kandidaat-tegenstanders

Nadat we voldoende deelnemers binnen hebben en we de match-up hebben kunnen doen, krijg je een bericht terug over de planning, je base-rating en voorgestelde tegenstander en andere praktische informatie. Wacht die berichten dus af!

Het aanmelden is vrijblijvend, maar als de match-up is gedaan en je die hebt geaccepteerd, heb je wel de verplichting om mee te doen. Om je deelname te bevestigen vragen we je daarom om EUR 25 over te maken naar NLAB. Je krijgt daarvoor als het zover is een betaalverzoek. We beschouwen dit bedrag als borg en als je op de Supermatch verschijnt en meedoet (of er is overmacht in het spel) krijg je je geld terug. Deelname is dus in feite gratis voor de armworstelaar.

Base rating

Het koppelen van jou aan een tegenstander doen we op basis van je rating.
Omdat we als NLAB nu (opnieuw) beginnen met Supermatches, zijn oude of bestaande ratings/rankings niet meer geldig. Iedereen begint in wezen opnieuw en krijgt een base rating, een getal in de buurt van 1000.

Deze base rating wordt gebaseerd op gewicht, een idee dat geleend is van de Australian Armwrestling Federation. Omdat het misschien niet ‘eerlijk’ lijkt dat zwaardere deelnemers een hogere base rating krijgen wordt ook een ‘pond-voor-pond’ getal bepaald. Daarover later meer.

Wedstrijd rating

Door Supermatches te doen kan je je NLAB-rating verbeteren. Je wint in wezen van de voorspelling: als je een lagere rating hebt is het onwaarschijnlijk dat je gemakkelijk wint van iemand met een hogere rating. Gebeurt dat toch, dan verdien je punten.

Maar ook iemand die al een hogere rating heeft dan zijn tegenstander kan zijn rating verbeteren als er meer partijen worden gewonnen dan het verschil in ratings heeft voorspeld.

Een voorbeeld: Bas heeft een rating van 970 en Udo een rating van 1050. De formule voorspelt dat Udo met zijn hogere rating van de 6 wedstrijden er 4 gaat winnen van Bas. Als Udo niet 3 maar 4 wedstrijden wint, dan zal zijn rating verbeteren met 6 punten, ondanks dat die al hoger was dan de rating van Bas.

Maar als de lager geklasseerde Bas 4 partijen wint van de 6, dan gaan de punten de andere kant op. En omdat dat onwaarschijnlijker is, zijn dat ook meer punten, namelijk 13.

De wedstrijd rating gaat dus veranderen naarmate er meer wedstrijden worden gespeeld. Uiteindelijk geeft je rating daarmee de krachtsverhouding weer ten opzichte van de anderen. \Met de pond-voor-pond index (dat is je huidige rating ten opzichte van de base rating) geven we aan hoe sterk je bent voor je gewicht.

De pond-voor-pond-index is na winst van Bas met 4 van 6 winstpartijen bijvoorbeeld 101% geworden. Hoe meer wedstrijden, hoe meer kans op een hogere rating en pond-voor-pond-index. Voor de hoogste rating en de hoogst-pond-voor-pond-index zijn prijzen te verkrijgen.

Prijzen en trofeeën

Voor iedere Supermatch winnaar is er een beker beschikbaar. We zijn in overleg met KNKF en mogelijke sponsors voor geldprijzen. Rijk worden van armworstelen is onwaarschijnlijk, maar het maakt het wel wat interessanter!

Verslaggeving

Voor livestreaming van de Supermatch-events zijn we in overleg met een TV-zender en kijken we naar Facebook als platform. Het is nog niet duidelijk of dit ten tijde van de eerste Supermatch voor elkaar is gebracht, maar de ontwikkelingen staan niet stil. Vanwege COVID-19 zal het Supermatch event tot nader order zonder publiek plaatsvinden.
Ook worden aanvullende COVID-19 maatregelen genomen. Hierover hoor je meer als we de Supermatch gaan plannen. Keep you posted!

Post Author: Herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *